HALOZAT / NETWORK OF EDEN

Reports < Back00:00

> Minden, amit a Fekete Novemberről tudunk

H U / 2 7 / 9 2 5

MESS AN56 > A Fekete November néven emlegetett robbantássorozat, mely sokak szerint a jelenlegi globális válság gyújtópontja volt, 1515 emberéletet követelt, és Európa hat fővárosát borított lángokba. Az azóta eltelt hónapok alatt a titkosszolgálatok munkája gyakorlatilag semmiféle eredménnyel nem járt, az elkövetők és indítékaik továbbra is ismeretlenek.

A Fekete November kronológiája:

> 11-02. 18:03 > London, Milleniumi kerék
Az egész világot sokkoló esemény a brit főváros elleni támadással vette kezdetét. A város egyik fő látványosságának számító óriáskerék 647 embert temet maga alá a Temze partján. A hatalmas robbanás következtében a London Eye teljesen megsemmisült.

> 11-02. 18:06 > Stockholm, T-Centralen
A svéd főváros legnagyobb metróállomását az esti csúcsidőben érte terrortámadás. A detonációtól a felső peron déli kijárata beomlott, így a mentés órákig lehetetlenné vált. Az áldozatok száma 481.

> 11-02. 18:06 > Bukarest, Nagymecset
Bukarest északi részén a román muzulmán közösség legnagyobb imahelyének bejártánál robbant teherautóba rejtett pokolgép. A nagy erejű robbanásnak 52 áldozata volt.

> 11-02. 18:07 > Párizs, Louvre
Európa leghíresebb múzeumának udvarán zárás után lépett működésbe egy pokolgép. 106 holttest került elő az üvegpiramis romjai alól.

> 11-02. 18:20 > Varsó, Kultúra és Tudomány Palotája
Varsó ellentmondásos megítélésű épülete a következő célpont. A detonációtól a 114 méter magasan lévő kilátóterasz egy része leszakadt, az épületben keletkezett tüzet csak órák múlva tudták megfékezni. 171 ember vesztette életét.

> 11-02. 18:23 > Berlin, Brandenburgi kapu
A Brandenburgi kapunál történt robbantásnál 58-an vesztették életüket, többégük turista. Az európai egység és béke szimbólumaként emlegetett épület súlyosan megrongálódott.

> Hiába várt az egész világ válaszra, a robbantásokat egyetlen szervezet sem vállalta magára. A nemzetközi sajtó a következő hetekben a titkosszolgálatok totális csődjéről beszélt. A kormányok tanácstalansága mindenhol tüntetéseket eredményezett. A svéd vezetés tehetetlenül nézte, ahogy neonáci aktivisták Stockholm közterületein toborzó gyűléseket tartottak. Fiatalok és idősek százával csatlakoztak a Negation nevű szélsőséges szervezethez.

> Az ismeretlen agresszióval kapcsolatos találgatások más irányt vettek, mikor nyilvánvalóvá vált, hogy ilyen összehangolt támadásra az ismert terrorszervezetek aligha lettek volna képesek. Előtérbe kerültek az Európán kívüli hatalmak, többek között Oroszország, az Egyesült Államok, India és Kína.

> Óriási nemzetközi vihart kavart a brit Solo Tango kódnevű, nukleáris válaszcsapást kilátásba helyező utasítás. Az Európai Unió egykori összeomlásáért felelősnek tartott, és belső konfliktusai miatt polgárháború szélére sodródott Egyesült Királyság diplomáciailag teljesen elszigetelődött.

> Míg a Bajor Szabadállam támogatta, Németország és Franciaország teljes mértékben ellenezte a brit lépéseket. Nem könnyítette meg a nemzetközi együttműködést a kiéleződött lengyel-orosz ellentét sem. Kína felszólította az európai kormányokat, hogy mindent tegyenek meg a nukleáris fenyegetettség mérséklésére. Ellenkező esetben az ázsiai szuperhatalom kilátásba helyezte a nukleáris fegyverrenszerek működésének ellehetetlenítését. Válaszként az USA megszakította diplomáciai kapcsolatait Kínával.

Reports < Back00:00

A Hálózat minden felhasználónak anonimitást biztosít váltottsoros SpyKill és DeAct kódolással. Nem tárolunk felhasználói adatokat, nem adunk kormányzati hozzáférést adatbázisunkhoz. Ügyeljen rá, hogy ne lépje túl az időkorlátot.