HALOZAT / NETWORK OF EDEN

Reports < Back00:00

> Megszállt területek Kárpátalján

H U / 2 7 / 9 2 8

MESS AD36 > Az ukrán katonai kormány a ruszin szakadárok ellenőrzése alatt álló kárpátaljai településeket ideiglenesen megszállt területekké minősítette.

> Nincs pontos adat arról, hányan estek el a fegyveres konfliktusban az elmúlt hónapok során. A hivatalos közlés 500 katonai áldozatról szól kijevi oldalról, összesen azonban hatezerre becsülik az áldozatok számát.
A Budapest Központ a Népirtás és a Tömeges Atrocitások Nemzetközi Megelőzéséért nevű civil szervezet a Hálózat partnerségével felajánlotta közvetítő tevékenységét a harcban álló feleknek, miután az ukrán vezetés nem reagált a térséget érintő emberi jogi jogsértések beszüntetését követelő nemzetközi felhívásokra.

Célunk a feszültség ideiglenes csökkentése, mivel óriási a kockázata, hogy a kárpátaljai konfliktus és a szomszédos szlovák polgárháborús helyzet az egész kelet-közép-európai térségre kiterjedhet.'
- L. Nóra, Hálózat koordinátor

> A térség stabilitását nem éppen erősíti, hogy a szlovák közvetítéssel Ungvár közelébe vezényelt oroszbarát békefenntartókkal egyidőben a magyar-ukrán határhoz német és osztrák szövetségi páncélosok érkeztek.

A hazánkba telepített katonai erő könnyen adhat okot katonapolitikai félreértésre, reméljük nem az új hidegháború első lépéseként fogja emlegetni a történelem.'
- L. Nóra, Hálózat koordinátor

Reports < Back00:00

A Hálózat minden felhasználónak anonimitást biztosít váltottsoros SpyKill és DeAct kódolással. Nem tárolunk felhasználói adatokat, nem adunk kormányzati hozzáférést adatbázisunkhoz. Ügyeljen rá, hogy ne lépje túl az időkorlátot.