HALOZAT / NETWORK OF EDEN

Reports < Back00:00

> Fél éven belül felépül a fal a magyar-román határon

H U / 2 7 / 9 2 5

MESS AB21 > A szerb határtól Nagyváradig meghosszabított - hozzávetőlegesen 250 kilométeresre tervezett - fallal lépi át a világ azt a 12000 kilométeres hosszúságot, amennyivel a Föld erődített fal- és kerítésrendszere gyarapodott a berlini fal leomlása óta. Az 1989-es évet a történészek sokáig a hidegháború végének tekintették, de egyre inkább tűnik úgy, hogy a nagyhatalmak között elolvadtnak hitt jég minden korábbinál keményebbre fagy.

Amíg a 2019-es déli fal építését sorozatos tömegdemonstrációk kísérték, az ideiglenes kormány jelenlegi bejelentése szinte semmilyen visszhangot nem kapott. Ez részben annak is köszönhető, hogy a 80%-ban nemzetközi forrásokból épülő 'védelmi rendszert' a WHO európai regionális elnöksége is szorgalmazta.

A 250 kilométer hosszú, átlagosan 6 méter magas falrendszerhez 40 torony, és meglepően kevés, mindössze 3 átkelő fog tartozni.

Reports < Back00:00

A Hálózat minden felhasználónak anonimitást biztosít váltottsoros SpyKill és DeAct kódolással. Nem tárolunk felhasználói adatokat, nem adunk kormányzati hozzáférést adatbázisunkhoz. Ügyeljen rá, hogy ne lépje túl az időkorlátot.