HALOZAT / NETWORK OF EDEN

Reports < Back00:00

> Kína blokkolja parazita műholdakkal a kommunikációs rendszereket?

H U / 2 7 / 9 2 3

MESS ED21 > Han Yuan, a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg tábornoka továbbra is elutasít minden olyan vádat, mely szerint Kína hónapok óta parazita műholdakkal bénítja Európa távközlési rendszereit.

Kínai még az évezred elején fejlesztette ki az ASAT (anti-műhold fegyverrendszer) program során azokat a kis tömegű, akár néhány centiméteres egységeket, melyek képesek észrevétlenül megközelíteni az idegen műholdakat, és követni azokat röppályájukon. Aktiválódva alkalmasak a 'gazdaegység' zavarására vagy elpusztítására.

> A tábornok felháborodásának adott hangot, amikor francia és német katonai szakértők egyértelmű utalásokat tettek rá, hogy az év eleje óta tartó, egyre komolyabb következményekkel járó információs blokádért Kínát terheli a felelősség. A két európai állam ezzel csatlakozott az USA álláspontjához, miszerint az ázsiai szuperhatalom megkezdte világuralmi pozíciójának megerősítését. Han Yuan alaptalan rágalomnak nevezte a Kína ellen felhozott vádakat, ugyanakkor kijelentette, a nyugati hatalmakkal megromlott diplomáciai kapcsolatok ellenére hajlandó saját kommunikációs rendszerének egy részével segíteni azokat az Európai országokat, melyek feloldják a dél-ázsiai gazdasági embargót.

Az ázsiai gazdasági közösséggel szembeni kereskedelmi szankciók akár alapjául is szolgálhatnának egy ilyen jellegű támadásnak, ugyanakkor megismétlem, Kína kész segítő kezet nyújtani a nyugatnak.
- Han Yuan, a kínai hadsereg tábornoka

> Az egész világot sújtó információs krízis egyre komolyabb problémát okoz a navigációs rendszerek, infrastruktúra és kommunikációs hálózatok működésében. Az USA kormánya nemzetközi összefogást szorgalmaz, ami Kína szerint csak ürügy, hogy saját érdekeinek megfelelően elterelje a figyelmet világhatalmi identitásának elvesztéséről, az egykori nagyhatalom sebezhetőségéről.

> A kialakult helyzettel kapcsolatban egészen más természetű, független forrás által nem megerősített veszélyre hívta fel a figyelmet egy iráni űrmegfigyelő-központ. Megfigyeléseik szerint a Nap aktivitásának 25. ciklusa - szöges ellentétben a National Solar Observatory előrejelzéseivel - a csúcspontjához közeledik.

Óriási tévedésben van a nyugati csillagászat, ha a naptevékenységre vonatkozó pár évtizedes megfigyeléseik alapján arra a következtetésre jutottak, hogy jelenleg egy alig érzékelhető ciklus múlik el éppen. A Nap ugyan elcsendesült, de ez vihar előtti csend.
- Fhad Raissyan, IRSA

Reports < Back00:00

A Hálózat minden felhasználónak anonimitást biztosít váltottsoros SpyKill és DeAct kódolással. Nem tárolunk felhasználói adatokat, nem adunk kormányzati hozzáférést adatbázisunkhoz. Ügyeljen rá, hogy ne lépje túl az időkorlátot.